Thứ Tư, 28 tháng 5, 2014

Tôm xào sốt cà ri đỏ / Red Curry Stir Fried Prawns ( 10 minutes )


Chào các bạn,

Mùa hè đến. Trừ việc hạn chế ăn món bốc hơi như lẩu, cháo, mình còn giảm tối đa thời gian ở trong bếp lâu vì bếp có nhiều nhiệt. Món tôm xào này không những ngon, đơn giản mà còn trong nháy mắt. Mình dựa trên món Thái để tạo nên công thức này.

Xin lỗi vì cái đĩa không được sạch sẽ lắm. Mình không để ý cho đến khi có người nhận xét là không lau à. Iêm sẽ ghi nhớ ạ !!!

Tôm xào sốt cà ri đỏ. 
cho 2 người ăn

Tôm : 300 g
Dầu dừa  1 tbsp
Sả : 2 nhánh, chỉ phần trắng, băm nhỏ
Tỏi : 1 nhép, băm nhỏ
Sốt cà ri đỏ ( Red Curry Paste ) : 1 muỗng cà phê
Tiêu, muối để nêm
Rau mùi trang trí

1. Đun dầu dừa trên chảo cho nóng.
2. Xào sả cho thơm, tầm 2 phút
3. Cho tỏi vào
4. Đảo tôm và sốt cà ri đỏ vào đến khi tôm chín
5. Bày ra đĩa, xay hạt tiêu lên. 
6. Trang trí bằng mùi, ăn nóng.

------

Hi guys,
Summer came. Apart from avoiding steaming food like hotpot and congee, I want to minimize the time in the kitchen because of the heat. This is not only delicious but also a breeze to make. This dish was based on Thai cuisine. 

By the way, I apologize for the unclean plate. I was not aware of that until someone commented. Better not forget next time.

Red Curry Stir Fried Prawns 
Serves 2

Prawns : 300 g
Coconut oil : 1 tbsp
Lemongrass : 2 stalks, white part only, minced
Garlic : 1 clove, minced
Red curry paste : 1 tsp
Salt and pepper for taste
Coriander for garnish

1. Heat oil in pan.
2. Stir in lemongrass about 2 minutes
3. Stir in garlic.
4. Add prawns and curry paste. Stir until prawns are cooked evenly.
5. Garnish with pepper and coriander

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét

Giới thiệu về tôi

Ảnh của tôi
I'm Mai ( Su ). I started this blog 2 years ago to document recipes and food related articles. It becomes a place to voice my thoughts, rants and muses. "Why write a blog in busy days?" The busier it gets, the more important because you have so little time to reflect yourself.